Renato Lešnik

Nova Gorica

Renato Lešnik iz Nove Gorice, star 48 let, in velik ljubitelj športa, s tekom se ukvarjam 15 let, prej pa aktivno s košarko.

Po mnogo pretečenih cestnih pol maratonih in maratonih sem v Podbrdu spoznal gorski maraton , kateri mi je prirasel k srcu. Do danes sem večkratni udeleženec na GM4O, leta 2015 pa sem prvič opravil tudi z UPT- 100.

V letu 2012 sem kot član slovenske reprezentance nastopil na svetovnem prvenstvu v gorskem maratonu v Švici.

Danes se ukvarjal s tako imenovanimi trail teki ali preprosto s teki v naravi.


Prav gotovo pa mi največ pomeni, da že tretje leto v Novi Gorici prenašam svoje tekaške izkušnje na tekaško skupino »Počasni, a drzni«, ki je zbrana okoli mene. Gre za osebe v starosti od 35 do 60 let, ki sem jih pripeljal dobesedno s kavča v naravo in navdušil nad rekreacijo. V skupini je približno 20 oseb in že skoraj vse so do danes pretekle razdaljo malega maratona, seveda z nasmehom na obrazu. V tem času sem na Športni uniji Slovenije tudi pridobil naziv »vaditelj rekreacije« za samostojno delo na področju športa.

Vsem bi svetoval, naj se ukvarjajo s tisto obliko rekreativnega športa, ki jih veseli in jim zapolni življenje. Nima smisla teči ali kolesariti zato, ker to dela nekdo drug. Poslušajte sebe; nekomu je všeč hoja, drugemu tek, kolesarjenje, gibanje v naravi. Pomembno je da pozabimo na vsakdanje težave, ki jih je življenju ogromno!

Če ste pa se odločili da bi kakšen dan preživeli v naravi in v super družbi, pa bi dejal, da na Podbrdo trail running festivalu, ki se bo odvijal 2016 preprosto morate biti zraven.

Morda bi za konec z vsemi delil še misel, ki me spremlja vso športno kariero.

»Srečni so tisti, ki imajo sanje, še srečnejši pa tisti, ki so se pripravljeni potruditi, da te sanje uresničijo.«