20-kilometrska preizkušnja je namenjena vsem , ki ste se že kdaj podali na trailaške pustolovščine, ki so od vas zahtevale malo večji napor. Vsebuje dva vzpona, prvi vas bo pripeljal na Koblo, drugi pa na sedlo Suha, pod Črno prstjo. Verjemite nam, ne bo vam žal. Ta dva vzpona vam bosta pričarala fantastičen razgled. Tik pred vami se vam bo razkazoval Triglav, v daljavi pa boste lahko opazovali morje.

Ne bojte se! Ne odlašajte s prijavo, prijavite se zdaj.


PrijavaGPXProga

Start

Sobota, 15. 6. 2024 ob 8.30 uri


Lokacija starta

TIC Podbrdo


Dolžina

23,3 km


Nadmorska višina

1700 m +/-


Časovni limit

8 ur (cilj - Podbrdo)Tekma šteje 1 kvalifikacijsko točko za iTRA

Dolžina

23,3 km

Višinska razlika

1700 m

Časovni limit

8 ur

Opis proge

Trasa traila se začne pre TIC Podbrdo, v starem vaškem jedru Podbrda. Poteka po mulateri, do Ave, kjer zavije na pot za v Hobo. Iz Hobe nadaljuje do Kovc, kjer vas bo pričakala prva okrepčevalnica. Od Kovc se pot nadaljuje proti sedlu Vrh Bača. Na tem delu se vam prvič pričarajo čudoviti razgledi na Baško grapo ter Cerkljansko hribovje. Is sedla Vrh Bače se strmo dvignete na Koblo in od tam nadaljujete proti sedlu Suha, pod Črno prstjo. Tukaj vas bodo razgledi prevzeli, saj boste na dlani imeli Julijske alpe, Karavanke ali pa boste pogledovali proti morju. Na sedlu Suha vas čaka druga okrepčevalnica. Od tam se spustite na Kalarsko Brdo, od kjer boste pot nadaljevali skozi Kacmpoh na Bačo in od tam naravnost v Podbrdo, nazaj na prireditveni prostor.


Okrepčevalnice

Na Podbrdo trail running festivalu si prizadevamo zmanjšati negativne vplive festivala na okolje, zato kozarčki za enkratno uporabo na okrepčevalnicah ne bodo na voljo. Tekače naprošamo, da imajo s seboj svoj lonček, bidon oziroma cammel bag. Ob prijavi bo možen nakup lončka za večkratno uporabo (5 evrov).

Na progi so razporejene 3 okrepčevalnice. Tekmovalcem bodo na voljo voda, energetski napitki in lahka hrana. Na cilju čaka udeležence pijača in topli obrok.

LokacijaOddaljenost od starta
Kovce (P)3,8 km
Sedlo Suha (Črna prst) (H+P)14 km
Bača (P)20 km

* H=hrana, P=pijača​

Prijava

Na tek se lahko prijavite elektronsko ali pri prijavni službi na dan prireditve. Na dan prireditve je startnina višja ter organizator tekaču ne zagotavlja prevzema darilnega paketa. Prijava je veljavna s plačilom startnine. Število prijav je omejeno na 100 udeležencev.


Prijava

Startnina

Datum prijaveCena
do 31. 1. 202440 €
do 15. 5. 202445 €
do 9. 6. 202455 €
Na dan prireditve55 €

Startnina vključuje: personalizirano štatno številko, z RFID čipom, štartni darilni paket, okrepčevalnici z raznovrstno hrano, tuše in garderobo v cilju (v pripravljenih vrečkah za garderobo), topel obrok in pijačo v cilju, graparsko finišer medaljo za vse, ki pritečejo v cilj, zdravniško prvo pomoč, varovanje gorskih reševalcev na progi, zavarovanje pri Zavarovalnici triglav, medaljo o uspešno pretečeni razdalji ob razglasitvi uradnih rezultatov, časovne meritve, vmesne čase in rezultate.

VSI UDELEŽENCI PREJMEJO

Tekaško majico

+ presenečenje

Okrepčilo

na poti

Topel obrok

v cilju

Medaljo

FINISHER

Kategorije

ŽenskeMoški
do 35 letdo 35 let
36 – 55 let36 – 55 let
nad 55 letnad 55 let

Nagrade

Prvi trije v splošni razvrstitvi prejmejo medaljo. Organizator si pridržuje pravico do sprememb.


Obvezna oprema

Pregled obvezne opreme je pri prevzemu startnih številk ali kadar koli med tekmovanjem. V primeru slabe vremenske napovedi si organizator pridržuje pravico, da predpiše dodatno obvezno opremo, nujno za varnost tekačev, najpozneje en dan pred tekmovanjem.

Oprema20+km
Štartna številka na vidnem mestuObvezno
Lasten lonček za pijačoObvezno
Posoda za vodo (camel bag, soft flask, bottle…), ki omogoča avtonomijo med dvema okrepčevalnicamaObvezno
Rezervna pijača (1l) za čas med okrepčevalnicamiObvezno
Rezervna hrana za čas med okrepčevalnicami (energijske tablice)Ni potrebno
Čelna svetilka in rezervne baterijeNi potrebno
Astro folijaPriporočljivo
Primerna tekaška obutevObvezno
Oblačilo s kapuco iz nepremočljivega materiala, primerna za zimske razmere, v primeru napovedanih ekstremnih ohladitev v visokogorjuObvezno
VetrovkaObvezno
Kapa / rutka, rokavicePriporočljivo
PiščalkaPriporočljivo
Mobilni telefonObvezno
Osnovna prva pomoč (najmanj 1-2 gazi, 1 elastični povoj in paket obližev)Obvezno
Zaščita pred soncemPriporočljivo

KONTAKT

Direktor prireditve: Jože Dakskobler; tel.: + 386 41 837 551; e-mail: info@ptrf.si
Vodja tekmovanja: Teodor Markoč; tel.: +386 40 202 449; e-mail: teodor@ptrf.si