10-kilometrska preizkušnja je namenjena vsem – no, vsem, ki imajo vsaj nekaj tekaške kondicije in volje. Vsebuje en vzpon, do kasarne na Robarjevem griču. Rapallo trail vas vodi mimo in skozi bunkerje in kasarne, ki so v času Rapalske meje branili to območje. Pot je polna zgodovinskih objektov, zato vam na njej ne bo dolgčas.

Ne bojte se, pogumno se podajte na raziskovanje zgodovine iz življenja ob Rapalski meji. Verjemite, da bo šlo!


PrijavaGPXProga

Start

Sobota, 15. 6. 2024 ob 10.00 uri


Lokacija starta

TIC Podbrdo


Dolžina

10,0 km


Nadmorska višina

640 m +/-


Časovni limit

4 ure

Dolžina

10,0 km

Višinska razlika

640 m

Časovni limit

4 ure

Opis proge

Trasa traila poteka po mulateri, na kateri še danes stojijo ostanki objektov, ki so služili žičnici, ki je prevažala tovor visoko v hribe. Iz Podbrda vas bo pripeljala na Petrovo Brdo, tik mimo velike kasarne Kraljeve finančne straže, ki je danes preurejena v dom upokojencev. Čez lesen most boste zavili proti vasi Podporezen in se mimo kraja, imenovanega Caposaldo (vojaški objekti) povzpeli na Zalodnikarjev grič, kjer je dobro ohranjen podzemni bunker z veliko železno opazovalnico. Nadaljujete po cesti do kraja, kjer je bil v teh časih mejni prehod in naprej do kasarne na Robarjevem griču, skozi katero boste tekli. Od tu se vam odpre prekrasen razgled na Podbrdo in okoliške gore.


Okrepčevalnice

Na Podbrdo trail running festivalu si prizadevamo zmanjšati negativne vplive festivala na okolje, zato kozarčki za enkratno uporabo na okrepčevalnicah ne bodo na voljo. Tekače naprošamo, da imajo s seboj svoj lonček, bidon oziroma cammel bag. Ob prijavi bo možen nakup lončka za večkratno uporabo (5 evrov).

Na progi je razporejena 1 okrepčevalnica. Tekmovalcem bodo na voljo voda, energetski napitki in lahka hrana. Na cilju čaka udeležence pijača in topli obrok.

LokacijaOddaljenost od starta
Petrovo Brdo (P)5 km

* H=hrana, P=pijača​

Prijava

Na tek se lahko prijavite elektronsko ali pri prijavni službi na dan prireditve. Na dan prireditve je startnina višja ter organizator tekaču ne zagotavlja prevzema darilnega paketa. Prijava je veljavna s plačilom startnine. Število prijav je omejeno na 80 udeležencev.


Prijava

Startnina

Datum prijaveCena
do 31. 1. 202425 €
do 15. 5. 202430 €
do 9. 6. 202435 €
Na dan prireditve35 €

Startnina vključuje: personalizirano štatno številko, z RFID čipom, štartni darilni paket, okrepčevalnico z lahko hrano (sadje in energijske ploščice) ter pijačo (voda, energijski napitek), tuše in garderobe v cilju, topel obrok in pijačo v cilju, rapallo finišer medaljo za vse, ki pritečejo v cilj, zdravniško prvo pomoč, zavarovanje pri Zavarovalnici Triglav, medaljo o uspešno pretečeni razdalji ob razglasitvi uradnih rezultatov, časovne meritve, vmesne čase in rezultate ter prevoz tekačev, ki odstopijo na Petrovem Brdu nazaj v cilj.

VSI UDELEŽENCI PREJMEJO

Darilo

v startnem paketu

Okrepčilo

na poti

Topel obrok

v cilju

Medaljo

FINISHER

Kategorije

ŽenskeMoški
do 35 letdo 35 let
36 – 55 let36 – 55 let
nad 55 letnad 55 let

Nagrade

Prvi trije v splošni razvrstitvi prejmejo medaljo. Organizator si pridržuje pravico do sprememb.


Obvezna oprema

Pregled obvezne opreme je pri prevzemu startnih številk ali kadar koli med tekmovanjem. V primeru slabe vremenske napovedi si organizator pridržuje pravico, da predpiše dodatno obvezno opremo, nujno za varnost tekačev, najpozneje en dan pred tekmovanjem.

Oprema10+km
Štartna številka na vidnem mestuObvezno
Lasten lonček za pijačoObvezno
Posoda za vodo (camel bag, soft flask, bottle…), ki omogoča avtonomijo med dvema okrepčevalnicamaNi potrebno
Rezervna hrana za čas med okrepčevalnicamiNi potrebno
Rezervna pijača (0,5l) za čas med okrepčevalnicamiObvezno
Astro folijaPriporočljivo
Primerna tekaška obutevObvezno
Čelna svetilka in rezervne baterijePriporočljivo
Oblačilo s kapuco iz nepremočljivega materiala, primerna za zimske razmere, v primeru napovedanih ekstremnih ohladitev v visokogorju.Ni potrebno
VetrovkaPriporočljivo
Kapa / rutka, rokaviceNi potrebno
PiščalkaNi potrebno
Mobilni telefonObvezno
Osnovna prva pomoč (najmanj 1-2 gazi, 1 elastični povoj in paket obližev)Obvezno
Zaščita pred soncemPriporočljivo

KONTAKT

Direktor prireditve: Jože Dakskobler; tel.: + 386 41 837 551; e-mail: info@ptrf.si
Vodja tekmovanja: Teodor Markoč; tel.: +386 40 202 449; e-mail: teodor@ptrf.si