Splošni pogoji tekmovanja

 • Vsak tekač tekmuje na lastno odgovornost.
 • Vsi tekači so nezgodno zavarovani pri Zavarovalnici Triglav d.d. .
 • Tekač mora imeti predhodne izkušnje s tekom v naravi in ultra-trail tekom, ne sme imeti vrtoglavice in biti mora fizično dobro pripravljen.
 • Tekači, mlajši od 18 let, ne morejo tekmovati na Ultra trail Pušeljc / UTP 100+ km,   Ultra trail Pušeljc / UTP 70+ km, Gorskem maratonu 4 občin / GM4O 40+ km in Graparskem trailu /GT 20+ km zaradi težavnosti dirke. Tekači, mlajši od 16 let, ne morejo tekmovati na Rapallo trailu / RT 10+km.
 • Tekma poteka v vseh vremenskih pogojih, razen, če je ogrožena varnost tekačev (ekstremna nevihta, neurje, poplave…). V takšnih primerih se bo organizacijski odbor odločil za rezervni scenarij, spremembo proge ali odpoved tekmovanja.
 • Proga je označena na način, da je tekačem zagotovljen nemoten tek, brez težav z orientacijo (npr. označevalni trakovi, zastavice). Kilometrske oznake ne bodo postavljene. Organizator bo s pomočjo prostovoljcev prisoten na ključnih točkah za pomoč in usmerjanje tekačev.
 • Vsi tekači se morajo držati označene poti. Vsaka uporaba bližnjic in krajšanje označene poti se kaznuje s kaznijo oziroma takojšnjo diskvalifikacijo.
 • Na nekaterih delih trasa poteka po cestah, na katerih mora tekač upoštevati veljavne cestno prometne predpise in se obnašati kot predpisuje zakon za vse udeležence v prometu.
 • Če tekač ne vidi nobene oznake v razdalji 200 m, se mora vrniti do zadnje oznake in ponovno preveriti možnost nadaljevanja.
 • Če so oznake zelo pomanjkljive ali manjkajo, morajo tekači to sporočiti na najbližji kontrolni točki ali sporočiti na klicni center +386 31 585 523.
 • Vsi tekači morajo imeti obvezno opremo.
 • Tekaške palice so dovoljene na vseh trasah.
 • Priporočamo uporabo GPS-sledi na vaši uri. Datoteko za prenos najdete na uradni strani PTRF (razpisi).
 • Tekač lahko prostovoljno odstopi od tekmovanja na katerikoli okrepčevalni postaji. Odstop mora takoj sporočiti organizatorju.

Tekač se zavezuje

 • da se popolnoma zaveda dolžine in značilnosti dogodka in je na dogodek skladno s tem  popolnoma pripravljen,
 • da je pridobil pred dirko skozi trening in izkušnje dovolj zmogljivost za pol samostojno oskrbo v naravnem okolju, ki omogoča obvladovanje tveganj in težav, ki jih lahko povzroča tovrstna prireditev,
 • da ima znanje, kako se samostojno, brez zunanje pomoči soočiti s podnebnimi razmerami, ki jih lahko pričakuje na nadmorskih višinah, kjer poteka tekmovanje (noč, veter, mraz, megla, dež ali sneg);
 • da zna samostojno obvladovati težave (fizične ali duševne), ki so lahko posledica utrujenosti, prebavnih težav, bolečin v mišicah ali sklepih, majhnih ran, itd.
 • da spoštuje naravo in ljudi ter predpise tekmovanja,
 • da bo prebral vsa navodila in informacije, ki bodo poslane pred dogodkom.
 • da se kot tekmovalec, tekme udeležujejo na lastno odgovornost. Organizator ne prevzema odgovornosti za poškodbe, ali škodo nastalo na opremi. Z udeležbo na prireditvi, se tekmovalec strinja z vsemi pravili in posledicami, ki veljajo za prireditev.
 • Vsak tekač mora imeti ves čas trajanja dirke celotno obvezno opremo (glej odstavek OPREMA). V vsakem trenutku dirke lahko ustreznost opreme preverijo organizator. Tekač je dolžan privoliti v pregled, v kolikor oprema ni popolna sledijo kazni, predpisane v pravilniku.

Okrepčevalnice in kontrolne točke

PLASTIČNI LONČKI NA OKREPČEVALNICAH SO UKINJENI! TEKAČ MORA IMETI SVOJ LONČEK!

Tekmovalcem bodo na voljo voda, energetski napitki in lahka hrana. Na cilju čaka udeležence pijača in topli obrok. Samo tekačem s startno številko na vidnem mestu bo omogočen dostop do okrepčevalnice. Hrano in pijačo je treba pojesti in popiti na mestu okrepčevalnice, da z morebitnimi ostanki ne obremenimo okolice. Pri odhodu iz okrepčevalnice morajo tekači imeti dovolj tekočine do naslednje okrepčevalnice. Pomoč spremljevalcev je dovoljena le na območjih okrepčevalnic, na drugih mestih pomoč ni dovoljena. Hrana in pijača na okrepčevalnicah je namenjena izključno tekačem.


Zdraviška oskrba

Organizator ima uradnega zdravnika tekmovanja, ter ekipo nujne medicinske pomoči, ter 3 ekipe Gorske reševalne enote Slovenije. Kadar koli zdravstveno osebje oceni, da tekač ne more več nadaljevati dirke, lahko ustavi tekmovalca in poskrbi. V primeru kršitev – neupoštevanja navodil uradnega zdravstvenega osebja je tekmovalec lahko diskvalificiran.


Timing

Čas meri Timing ekipa s čipi s sistemom RaceResult. Tekmovalci, ki ne bodo dosegli časovne zapore (velja samo za teke s časovnimi zaporami) v predvidenem času, se lahko poslužijo prevoza do cilja! Prevozi bodo organizirani iz točk časovne zapore v časovnih intervalih, ki bodo odvisni od količine prevozov. Med tem časom bodo čakajoči imeli na voljo topel prostor z razpoložljivo hrano in pijačo. Na vseh tekih tekmovalec, ki odstopi, mora štartno številko javiti organizatorju na klicni center +386 31 585 523.


Startnine

Datum prijavedo 31. 1. 2024do 15. 5. 2024do 09.6. 2024Na dan prireditve
RT 10+ km25 €30 €35 €35 €
GT 20+ km40 €45 €55 €55 €
GM4O 40+ km50 €60 €70 €70 €
UTP 70+ km70 €80 €90 €90 €
UTP 100+ km80 €90 €100 €100 €

Informacije za plačilo:
Prejemnik: TURISTIČNO DRUŠTVO PODBRDO
Naslov: PODBRDO 73A,5243 PODBRDO, SLOVENIJA – 705
Koda namena: GDSV - Kupoprodaja blaga in storitve
Namen: Startna številka - ime in priimek tekmovalca
IBAN: SI56-0475-3000-0320-392
BIC Banke: KBMASI2X
Referenca: SI 00 2024+(Št. številka)


Pogoji odpovedi

V primeru odpovedi izvedbe tekomovanja zaradi višje sile ( epidemije ali vremenske ujme) ponujamo dve možnosti:
• Prenos celotne starnine v naslednje leto
• Vračilo 60% prijavnine in 20% popust pri prijavi v naslednjem letu

V primeru odpovedi tekmovalca zaradi poškodbe ali okužbe (z zdravniškim potrdilom):
• Prenos startnine na drugo osebo
• Prenos celotne startnine na naslednje leto

V ostalih primerih se startnine zaradi zahtevne organizacije ne vrača.


Obvezna oprema

100+km 70+km 40+km20+km 10+km
Štartna številka na vidnem mestuObveznoObveznoObveznoObveznoObvezno
Lasten lonček za pijačoObveznoObveznoObveznoObveznoObvezno
Posoda za vodo (camel bag, soft flask, bottle…), ki omogoča avtonomijo med dvema okrepčevalnicamaObveznoObveznoNi potrebnoObveznoNi potrebno
Rezervna pijača (1l) za čas med okrepčevalnicamiObveznoObveznoPriporočljivo ObveznoObvezno
Rezervna hrana za čas med okrepčevalnicami (energijske tablice)Priporočljivo Priporočljivo Ni potrebnoNi potrebnoNi potrebno
Čelna svetilka in rezervne baterijeObveznoObveznoNi potrebnoNi potrebnoNi potrebno
Astro folijaObveznoObveznoPriporočljivo Priporočljivo Priporočljivo
Primerna tekaška obutevObveznoObveznoObveznoObveznoObvezno
Oblačilo s kapuco iz nepremočljivega materiala, primerna za zimske razmere, v primeru napovedanih ekstremnih ohladitev v visokogorjuObveznoObveznoPriporočljivo ObveznoNi potrebno
VetrovkaObveznoObveznoPriporočljivo ObveznoPriporočljivo
Kapa / rutka, rokavice, rokavčnikiPriporočljivo Priporočljivo Priporočljivo Priporočljivo Ni potrebno
PiščalkaObveznoObveznoPriporočljivo Priporočljivo Ni potrebno
Mobilni telefonObveznoObveznoPriporočljivo ObveznoObvezno
Osnovna prva pomoč (povoj, gaza, obliž)ObveznoObveznoPriporočljivo ObveznoObvezno
Zaščita pred soncem.Priporočljivo Priporočljivo Priporočljivo Priporočljivo Priporočljivo

Pregled obvezne opreme je pri prevzemu startnih številk ali kadar koli med tekmovanjem. Vsakemu tekmovalcu organizator označi startno številko s posebno nalepko, da je oprema pregledana. V primeru slabe vremenske napovedi si organizator pridržuje pravico, da predpiše dodatno obvezno opremo, nujno za varnost tekačev, najpozneje en dan pred tekmovanjem.


Fotografije in filmski material

Tekači se strinjajo, da bo organizator uporabil fotografsko in video gradivo, posneto med dirko, za promocijske namene.


Odgovornost

Tekmovalci sodelujejo na tekmovanju na lastno odgovornost. Organizator ne prevzema odgovornosti za poškodbe tekačev ali poškodbe opreme. Tekač se z udeležbo na dirki strinja z vsemi pravili in posledicami, ki veljajo za dogodek.


Pritožbe

Organizator sprejema pritožbe po naslednjem postopku: Vse pritožbe je treba vložiti v pol ure po prihodu tekača v cilj v pisni obliki s kavcijo v višini 50 EUR. Pritožbo bo preučila kazenska žirija organizacijskega odbora tekmovanja, ter podala odgovor v najkrajšem možnem času. Na odločitev žirije ni pritožbe; odločitev je dokončno. Vse pritožbe zaradi nepravilnosti med tekmovanjem morajo biti podane v pisni obliki in z dodano dokumentacijo (foto material ali vsaj tri priče) Žirijo sestavljajo:

 • Direktor dirke
 • Tehnični direktor
 • Vodja kontrolne točke ali okrepčevalnih postaj, odvisno od posamezne pritožbe
 • druge osebe, ki se štejejo za pristojne v določenem sporu ali pritožbi (imenuje jih direktor dirke)

Končna različica navodil tekmovanj bo objavljena na spletni strani, mesec dni pred tekmovanjem. Pred vsakim štartom posamezne dirke, bodo podana ustna navodila.


Dokočne spremembe / informacije

Dokončne spremembe in informacije bodo objavljene na naši spletni strani mesec pred dogodkom. Tehnično vodenje bo na razpolago za vsako razdaljo posebej.


Doping

Uporaba dopinga je popolnoma prepovedana. V kolikor se pojavi potreba za testiranje bo organizator uporabil potrebna sredstva in vire.


Kazni in prepovedi

 • Neupoštevanje označene proge in uporaba bližnjic (proga ima označene in skrite kontrolne točke). Vsak tekač mora biti evidentiran na vseh kontrolnih točkah. Kazen za zgrešitev kontrolne točke je do 2 uri – odvisna od situacije.
 • Nepopolna obvezna oprema (organizator lahko kadar koli preveri, ali ima tekač vso obvezno opremo). Vsak tekač mora imeti in mora pokazati obvezno opremo, če to zahteva organizator. Kazen za nepopolno obvezno opremo znaša 0,5 uro za vsak manjkajoči del. Če opreme ne pokažete, ste diskvalificirani.
 • Puščanje odpadkov na progi. Diskvalifikacija.
 • V primeru, da na okrepčevalno postajo/kontrolo pridete po bližnjici oz iz napačne, neoznačene smeri, sledi kazen vsaj eno ure za vsako nepravilnost.
 • Uporaba prevoza med dirko. Diskvalifikacija za vedno.
 • Ne-pomoč sotekmovalcu v težavah. Diskvalifikacija.
 • Žalitve ali grožnje organizatorju ali prostovoljcem ob progi. Diskvalifikacija.
 • Prekoračitev časovnih limitov. Diskvalifikacija.
 • Uporaba dodatne pomoči med postajami – 1 ura kazni
 • Diskvalifikacija ali kazen lahko sledi takoj ali ob odkritju nepravilnosti.