70-kilometrska preizkušnja je čisto nova preizkušnja na Podbrdo trail running festivalu. Ta proga vam bo prikrajšala peklenski vzpon skozi Durnik in iz Kopačnice na Blegoš. Ponudila pa vam bo nepozaben užitek v neokrnjeni naravi na grebenih 5 občin: Tolmin, Bohinj, Cerkno, Gorenja vas – Poljane ter Železniki. Na tej čudoviti preizkušnji boste osvojili Porezen, Blegoš, Ratitovec in Lajnar ter se naužili atraktivnih razgledov od Julijskih Alp, Karavank, pa vse do morja.

Ne razmišljajte preveč, prijavite se in osvojite to novo preizkušnjo na Podbrdo trail running festivalu!


PrijavaGPXProga

Start

Sobota, 15. 6. 2024 ob 7.00 uri


Lokacija starta

TIC Podbrdo


Dolžina

70,1 km


Nadmorska višina

3970m +/-


Časovni limit

22 ur (cilj - Podbrdo)
11 ur (Železniki – 40 km)Tekma šteje 4 kvalifikacijske točke za iTRA

Dolžina

70,1 km

Višinska razlika

3970 m

Časovni limit

22 ur

Opis proge

Dolžina trase je 70+km z višinsko razliko 3970m vzponov in prav toliko spustov. Trasa poteka iz Podbrda (start traila) – na Petrovo Brdo – Porezen - Vrše – Tuškov grič – Črni Vrh –Blegoš – Črni Kal – Martinj vrh – Ojstri vrh – Železniki – Ratitovec – Dajnarska planina – Soriška planina – Lajnar – Kovce  in se vrača nazaj v Podbrdo (cilj traila).


Okrepčevalnice

Na Podbrdo trail running festivalu si prizadevamo zmanjšati negativne vplive festivala na okolje, zato kozarčki za enkratno uporabo na okrepčevalnicah ne bodo na voljo. Tekače naprošamo, da imajo s seboj svoj lonček, bidon oziroma cammel bag. Ob prijavi bo možen nakup lončka za večkratno uporabo (5 evrov).

Na progi je razporejenih 8 okrepčevalnic. Tekmovalcem bodo na voljo voda, energetski napitki, lahka hrana in topel obrok na Blegošu (juha), v oskrbovalnem centru Železniki ter Soriški planini. Na cilju čaka udeležence topli obrok in pijača.

LokacijaOddaljenost od starta
Porezen (P+ LH)12 km
Črni vrh (P+ LH)18 km
Blegoš (TO+ LH + P)24 km
Martinj vrh (P+ LH)30 km
Železniki (TO+ LH+ P)40 km
Ratitovec (P+ LH)54 km
Soriška planina (P+ TO +LH)60 km
Kovce (P+ LH)66 km

* TO=topel obrok, P=pijača​, LH=lahka hrana

Prijava

Na tek se lahko prijavite elektronsko ali pri prijavni službi na dan prireditve. Na dan prireditve je startnina višja ter organizator tekaču ne zagotavlja prevzema darilnega paketa. Prijava je veljavna s plačilom startnine. Število prijav je omejeno na 60 udeležencev.


Prijava

Startnina

Datum prijaveCena
do 31. 1. 202470 €
do 15. 5. 202480 €
do 9. 6. 202490 €
Na dan prireditve90 €

Startnina vključuje: personalizirano štatno številko, z RFID čipom, štartni darilni paket, okrepčevalnice s pijačo, lahko hrano, toplim obrokom, tuše in garderobo v cilju (pripravljene vrečke za oddajo garderobe), topel obrok in pijačo v cilju, finišer medaljo za vse, ki pritečejo v cilj, zdravniško prvo pomoč, varovanje gorskih reševalcev na progi, medaljo o uspešno pretečeni razdalji ob razglasitvi uradnih rezultatov, časovne meritve, vmesne čase in rezultate, prevoz garderobe v Kopačnico in Železnike, prevoz tekačev, ki odstopijo v Kopačnici, Železnikih in Soriški planini nazaj v Podbrdo, zavarovanje pri Zavarovalnici Triglav, štiridnevni »musklfibr« pa je gratis.

VSI UDELEŽENCI PREJMEJO

Tekaško majico

+ presenečenje

Okrepčilo

na poti

Topel obrok

v cilju

Medaljo

FINISHER

Kategorije

ŽenskeMoški
do 35 letdo 35 let
36 – 55 let36 – 55 let
nad 55 letnad 55 let

Nagrade

Prvi trije moški in ženske v vseh kategorijah prejmejo medaljo. Podelitev medalj za absolutno kategorijo bo takoj po prihodu prvih treh v cilj.

Vse ostale kategorije bodo podeljene individualno ob prihodu v cilj ali po pošti. Rezultati tekmovanja bodo razglašeni po zaključku tekmovanja (nedelja, 16. 6. 2024 ob 7.00 uri).


Obvezna oprema

Pregled obvezne opreme je pri prevzemu startnih številk ali kadar koli med tekmovanjem. Vsakemu tekmovalcu organizator označi startno številko s posebno nalepko, da je oprema pregledana. V primeru slabe vremenske napovedi si organizator pridržuje pravico, da predpiše dodatno obvezno opremo, nujno za varnost tekačev, najpozneje en dan pred tekmovanjem.

Oprema70+km
Štartna številka na vidnem mestuObvezno
Lasten lonček za pijačoObvezno
Posoda za vodo (camel bag, soft flask, bottle…), ki omogoča avtonomijo med dvema okrepčevalnicamaObvezno
Rezervna pijača (1l) za čas med okrepčevalnicamiObvezno
Rezervna hrana za čas med okrepčevalnicami (energijske tablice)Priporočljivo
Čelna svetilka in rezervne baterijeObvezno
Astro folijaObvezno
Primerna tekaška obutevObvezno
Oblačilo s kapuco iz nepremočljivega materiala, primerna za zimske razmere, v primeru napovedanih ekstremnih ohladitev v visokogorjuObvezno
VetrovkaObvezno
Kapa / rutka, rokavice, rokavčnikiPriporočljivo
PiščalkaObvezno
Mobilni telefonObvezno
Osnovna prva pomoč (najmanj 1-2 gazi, 1 elastični povoj in paket obližev)Obvezno
Zaščita pred soncemPriporočljivo

KONTAKT

Direktor prireditve: Jože Dakskobler; tel.: + 386 41 837 551; e-mail: info@ptrf.si
Vodja tekmovanja: Teodor Markoč; tel.: +386 40 202 449; e-mail: teodor@ptrf.si