100-kilometrska preizkušnja je preizkušnja za izkušene trail tekače, saj vam ponuja užitek v neokrnjeni naravi na grebenih 5 občin: Tolmin, Bohinj, Cerkno, Gorenja vas – Poljane ter Železniki. Na tej čudoviti preizkušnji boste premagali kar pet vrhov: Sedlo pod Črno prstjo, Porezen, Blegoš, Ratitovec in Lajnar. Ves trud in napor bo poplačan, saj se bodo vso pot pred vami odpirali atraktivni pogledi na Julijske Alpe, Karavanke, Predalpsko hribovje … .

Zberite pogum in se prijavite na kraljevsko traso ULTRA TRAIL PUŠELJC 100+ km.


PrijavaGPXProga

Start

Petek, 14. 6. 2024 ob 23.00 uri


Lokacija starta

TIC Podbrdo


Dolžina

103,8 km


Nadmorska višina

6520 m +/-


Časovni limit

30 ur (cilj Podbrdo)
13 ur (Kopačnica – 50 km)
19 ur (Železniki – 74 km)Tekma šteje 5 kvalifikacijskih točk za iTRA

Dolžina

103,8 km

Višinska razlika

6520 m

Časovni limit

30 ur

Opis proge

Dolžina trase je 103km z višinsko razliko 6600m vzponov in prav toliko spustov. Trasa poteka iz Podbrda (start traila) – Kovce – Bačarsko sedlo - Kobla - Čez Suho – Kal – Stržišče – Obloke – Hudajužna – Durnik – Porezen – Vrše – Tuškov grič – Črni Vrh – Robidnca – Kopačnica – Leskovica – Blegoš – Črni Kal – Martinj vrh – Ojstri vrh – Železniki – Ratitovec – Dajnarska planina – Soriška planina – Lajnar – Kovce in se vrača nazaj v Podbrdo (cilj traila).


Okrepčevalnice

Na Podbrdo trail running festivalu si prizadevamo zmanjšati negativne vplive festivala na okolje, zato kozarčki za enkratno uporabo na okrepčevalnicah ne bodo na voljo. Tekače naprošamo, da imajo s seboj svoj lonček, bidon oziroma cammel bag. Ob prijavi bo možen nakup lončka za večkratno uporabo (5 evrov).

Na progi je razporejenih 10 okrepčevalnic. Tekmovalcem bodo na voljo voda, energetski napitki, lahka hrana in topel obrok v dveh oskrbovalnih centrih (Kopačnica in Železniki) ter v Hudajužni. Na cilju čaka udeležence topli obrok in pijača.

LokacijaOddaljenost od starta
Črna prst (P+ LH)13,3 km
Hudajužna (TO+ LH+ P)26 km
Porezen (P+ LH)32 km
Črni vrh (P+ LH)42 km
Kopačnica (TO+ LH+ P)50 km
Blegoš (P+ LH)58 km
Martinj vrh (P+ LH)63 km
Železniki (TO+ LH+ P)74 km
Prtovč (P)80 km
Ratitovec (P+ LH)85 km
Dajnarska planina (P+ LH)88 km
Soriška planina (P+ LH)93 km
Kovce(P+ LH)96 km

* TO=topel obrok, P=pijača​, LH=lahka hrana

Prijava

Na tek se lahko prijavite elektronsko ali pri prijavni službi na dan prireditve. Na dan prireditve je startnina višja ter organizator tekaču ne zagotavlja prevzema darilnega paketa. Prijava je veljavna s plačilom startnine. Število prijav je omejeno na 50 udeležencev.


Prijava

Startnina

Datum prijaveCena
do 31. 1. 202480 €
do 15. 5. 202490 €
do 9. 6. 2024100 €
Na dan prireditve100 €

Startnina vključuje: personalizirano štatno številko, z RFID čipom, štartni darilni paket, okrepčevalnice s pijačo, lahko hrano, toplim obrokom, tuše in garderobo v cilju (pripravljene vrečke za oddajo garderobe), topel obrok in pijačo v cilju, finišer medaljo za vse, ki pritečejo v cilj, zdravniško prvo pomoč, varovanje gorskih reševalcev na progi, medaljo o uspešno pretečeni razdalji ob razglasitvi uradnih rezultatov, časovne meritve, vmesne čase in rezultate, prevoz garderobe v Kopačnico in Železnike, prevoz tekačev, ki odstopijo v Kopačnici, Železnikih in Soriški planini nazaj v Podbrdo, zavarovanje pri Zavarovalnici Triglav, petdnevni »musklfibr« pa je gratis.

VSI UDELEŽENCI PREJMEJO

Tekaško majico

+ presenečenje

Okrepčilo

na poti

Topel obrok

v cilju

Medaljo

FINISHER

Kategorije

ŽenskeMoški
do 35 letdo 35 let
36 – 55 let36 – 55 let
nad 55 letnad 55 let

Nagrade

Prvi trije moški in ženske v vseh kategorijah prejmejo medaljo. Podelitev medalj za absolutno kategorijo bo takoj po prihodu prvih treh v cilj.

Vse ostale kategorije bodo podeljene individualno ob prihodu v cilja ali po pošti. Rezultati tekmovanja bodo razglašeni po zaključku tekmovanja (nedelja, 16. 6. 2024 ob 7.00 uri).


Obvezna oprema

Pregled obvezne opreme je pri prevzemu startnih številk ali kadar koli med tekmovanjem. Vsakemu tekmovalcu organizator označi startno številko s posebno nalepko, da je oprema pregledana. V primeru slabe vremenske napovedi si organizator pridržuje pravico, da predpiše dodatno obvezno opremo, nujno za varnost tekačev, najpozneje en dan pred tekmovanjem.

Oprema100+km
Štartna številka na vidnem mestuObvezno
Lasten lonček za pijačoObvezno
Posoda za vodo (camel bag, soft flask, bottle…), ki omogoča avtonomijo med dvema okrepčevalnicamaObvezno
Rezervna pijača (1l) za čas med okrepčevalnicamiObvezno
Rezervna hrana za čas med okrepčevalnicami (energijske tablice)Obvezno
Čelna svetilka in rezervne baterijeObvezno
Astro folijaObvezno
Primerna tekaška obutevObvezno
Oblačilo s kapuco iz nepremočljivega materiala, primerna za zimske razmere, v primeru napovedanih ekstremnih ohladitev v visokogorjuObvezno
VetrovkaObvezno
Kapa / rutka, rokavice, rokavčnikiPriporočljivo
PiščalkaObvezno
Mobilni telefonObvezno
Osnovna prva pomoč (povoj, gaza, obliž)Obvezno
Zaščita pred soncemPriporočljivo

KONTAKT

Direktor prireditve: Jože Dakskobler; tel.: + 386 41 837 551; e-mail: info@ptrf.si
Vodja tekmovanja: Teodor Markoč; tel.: +386 40 202 449; e-mail: teodor@ptrf.si